Хората в Търговище отново ще ползват безплатна минерална вода

2164
Хората в Търговище отново ще ползват безплатна минерална вода

За гражданите на Търговище отново беше пусната минералната вода до военния завод в Търговище. Това обявиха на брифинг кметът д-р Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева и инж. Христо Богданов – директор на „Терем - Хан Крум”.

Водата ще бъде достъпна за гражданите в рамките на работното време на завода от 8 до 16:30 часа.

Чистят спешно речните корита в община Търговище

Кметовете и кметските наместници в община Търговище и БКС в града създават организация за почистване на нерегламентирани замърсявания н...

През последните близо 3 години чешмата беше спряна, заради проблеми с достъпа до извора, до който се стига през частни терени. След личната намеса на д-р Димитров е осигурено безпрепятствено преминаване на кран, който да смени помпата в дълбокия сондаж, съобщи пред медиите инж. Богданов. Той благодари за адекватната намеса и бързото решаване на проблема.

„Заедно с големите проекти за развитието на Търговище, искаме да направим малки стъпки, които да подобрят ежедневието на гражданите”, заяви д-р Дарин Димитров. Той допълни, че Община Търговище е готова да съдейства за бъдеща инвестиция за използване на минералната вода. Кметът посочи, че може да се изгради и СПА комплекс.

Дълбокият сондаж на извора е направен през 1981 г. и е с 1501 метра дълбочина. Нивото на водата е на 124 м. и извира с 46 градусова температура. Водата е нискоминерализирана и може да се пие ежедневно.

„Качествата й са като на трапезна вода. Препоръчва се при заболявания на бъбреците, стомашно-чревния тракт, подходяща е за употреба при гинекологични болести и на опорно-двигателния апарат.”, уточни секретарят Халачева. Контрол на микробиологичните й показатели ще бъде извършван на всеки два месеца от РЗИ Търговище.

В Търговище помагат на роми да бъдат по-добри родители

Професионалисти ще подпомагат ромски семейства в Търговище за по-добро здраве и образование на децата им. Това става благодарение на пр...

След пускането на минералната вода кметът покани всички журналисти да видят състоянието на нерегламентираното сметище в местността „Драката”, информира Topnovini.bg.

Във вторник Община Търговище отново заплати изчистването на замърсената област. Днес тя пак беше осеяна с отпадъци, изхвърляни от преминаващи автомобили, докато контейнерът стои празен. От кметството се ангажираха пред журналистите да увеличат съдовете за смет в района, въпреки че те на практика не се ползват.

Д-р Дарин Димитров направи и инцидентна проверка в приюта за кучета. Всяка втора и четвърта събота през месеца, както и всяка сряда от 11 до 13 часа, той е отворен за посетители, които желаят да осиновят домашен любимец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Търговище