Новата здравна карта закрива общинските болници в Попово и Омуртаг

3156
Новата здравна карта закрива общинските болници в Попово и Омуртаг
Снимка: Actualno.com

Публикуваната нова здравната карта на Търговищка област е направена в пълно противоречие с предложенията на местната колегия на Българския лекарски съюз. Най-тревожна е перспективата за закриване на общинските болници в Попово и Омуртаг.

Това коментира пред БНР председателят на организацията доктор Панайот Арнаудов. Той заяви, че в Омуртаг хората се готвят за протест и заплашват да блокират пътища, за да защитят лечебното си заведение.

5 деца са пострадали при катастрофа в община Попово

Пет деца на възраст от 7 до 16 години са пострадали в пътен инцидент, станал късно снощи.  На пътя между селата Светлен и Глогинк...

"Интензивни грижи - 18 легла са определени за област Търговище. Такива легла има в болницата в Попово и Омуртаг, където се развива акушеро-гинекологична дейност. Има села, които са страшно отдалечени и в същото време наоколо има затворени болници, като тази в Котел", каза Арнаудов.

"В този целия район има хора, които са с хронични заболявания, които изискват определени грижи на определено ниво, а те не могат да достигнат до определена болница. Няма осигурена и спешна помощ. В Омуртаг дежури една линейка и в Антоново дежури една линейка. Нивото на спешната помощ е фелдшери и медицински сестри", каза още той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com