Съкращенията в общинската администрация на Търговище са факт

3420
Съкращенията в общинската администрация на Търговище са факт

190 щатни бройки ще има в общинската администрация в Търговище от началото на следващата година. Предложението за съкращения на кмета д-р Дарин Димитров днес беше гласувано на сесията на общинския съвет, информира Topnovini.bg.

В новото разписание освен свиване на бройката на чиновниците се предвижда намаляване и на дирекциите, и на отделите в администрацията.

В Търговище предлагат съкращение на общинската администрация

190 щатни бройки ще има в общинската администрация в Търговище. Предложението е на кмета д-р Дарин Димитров и ще бъде гледано на сесият...

Към настоящия момент в щата на общинската администрация влизат 49 кметове, 3-ма кметски наместници, 3-ма заместник-кметове, секретар, главен архитект, финансов контрольор, двама експерти на вътрешния одит и 137.5 служители.

В общата администрация работят две дирекции и пет отдела, а в специализираната - четири дирекции и девет отдела. След промените ще има само пет дирекции и девет отдела.

Местния парламент подкрепи кмета и в искането му за намаляване на неговата заплата, както и на възнагражденията на селските кметове в общината. Така Димитров ще взема 2 200 лева, а кметовете на населени места да взимат от 560 до 625 лева на месец.

Мотивите на градоначалника бяха, че в бюджета на Община Търговище нито за тази, нито за следващата година, не са предвидени средства за увеличаване на работните заплати.

В Търговище стартира полицейска академия за ученици

Стартира нова Детска полицейска академия – съвместен проект между Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ и Районно управлен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Търговище